Şuan toplam 1 salonda 135 kişi okey oynuyor!

Online Okey

Online Okey oyunu ülkemizde insanların evlerinde ya da kafelerde en çok oynadıkları oyunlardan birisidir. Ülkemizde internetin kullanım oranının artması ile birlikte online okey oyunu oynanabilecek oyun siteleri çoğalmaya başlamıştır. Okeyodası.com olarak 2018 yılından itibaren tüm okey çeşitlerinde hizmetler sunuyoruz. En iyi okey oyna oyunlarını sitemizde oynayarak keyifli vakitler geçirebilirsiniz.

Okey oyununda toplam 106 adet oyun taşı bulunmaktadır. Bu taşlar üzerinde 1 ile 13 rakamları dahil aradaki tüm rakamlar yer almaktadır. Taşlar dört farklı renkten oluşmaktadır. Siyah, kırmızı, sarı ve yeşil olarak her taştan çift olarak oluşturulmuştur. Bu rakamların haricinde iki tane taş üzerinde herhangi bir rakam bulunmaz ve özel simge bulunur. Bu taş sahte okey ismiyle bilinen taştır. Oyuncular zar atma yöntemi ile oyuna kimin başlayacağını tespit ederler. Yine zar atarak beşli gruplar halinde dizilen taşlar arasından gösterge taşı belirlenir ve belirlenen taşın bir üst rakamı ve aynı rengi okey taşıdır. Oyunda her oyuncuya 14 adet taş verilir ve taşlar per oluşturularak dizilir. Her per en az 3 taştan oluşmalıdır.

online-okey Online Okey
online okey

Online Okey Oyna

Okey odası olarak sizlere online okey oynama fırsatını kesintisiz olarak sunuyoruz. Sitemizde okey oyna seçeneği ile oyun giriş bölümüne ulaşabilirsiniz. Açılan giriş bilgileri penceresinde, sizden nickiniz ve şifreniz ile erişim yapmanız istenmektedir. Aynı pencerede kayıt ol bölümünden sitemize üye olabilir ve tüm oyunlarınızı bu üyelik kaydınız üzerinden rahatlıkla oynayabilirsiniz. Üyelik işlemlerinde kendinize kullanıcı adını belirlersiniz. Mail adresinizi, şifrenizi belirleyerek kaydınızı rahatlıkla yapabiliyorsunuz.

Online okey oyunları için sitemize erişim yaptığınızda ve oyun oynamak istediğinizde oyuna dördüncü aramaya gerek duymadan, hazır olan masalardan birisine oturarak oyuna başlayabilirsiniz. Sitemizde taşların dağıtımı sistem tarafından otomatik olarak yapılır ve size verilen taşların dizilişini yaparak oyuna başlayabilirsiniz. Her oyuncuya 14 taş verilirken oyuna başlayacak olan oyuncuya 15 taş verilir. İlk oyuncu taş çekmeden elindeki 15. Taşı atarak oyunu devam ettirilir. Bir sonraki oyuncu atılan taşı almazsa, ortadan taş çekerek oyunu devam ettirir.

online-okey-oyna Online Okey
online okey oyna

Online Okey Oyunu

Online okey oyunu Sitemizde sizlere sunduğumuz tüm okey oyunlarının her el oynanacağı zaman okey taşı yeniden belirlenir. Bu okey oyunun genel kuruladır. Okey taşını belirlemek için normalde oyuna başlayacak olan oyuncu zar atarak belirler. Sitemizde okey taşı sistem tarafından belirlenir ve oyuncular oyunlarını bu okey taşına göre oynarlar. Okey taşı joker taştır ve oyunda tüm taşlar yerine kullanılabilmektedir. Oyunu biten ve son taşını okey olarak ortada açılan gösterge taşı üzerine koyan oyuncu okey atmış olur ve rakiplerinden 4 sayı birden indirir. Normal taş ile bitimler de ise rakiplerden 2 sayı indirilmiş olur. Online okey oyunlarını üyelik hesabınız üzerinden günün her saatinde rahatlıkla oynayabilirsiniz.

online-okey-oyunu Online Okey
online okey oyunu

Online Okey Oyunu Nasıl Oynanır?

Online Okey Oyunu Nasıl Oynanır? Sitemizde sizlere sunduğumuz tüm okey oyunu çeşitlerinde, oynama şekline göre kuralları değişmektedir. Okey oyunun genel kuralları arasında, gösterge yapma, okey atma, çifte gitme gibi kurallar bulunmaktadır. Oyunun temel kuralı oyunun 14 taş ile oynanmasıdır. Sırası gelen her oyuncu bir önceki oyuncunun attığı taşı alır ya da ortadaki dizili taşlardan bir taş çekerek elindeki taşları 1 – 2 – 3 şeklinde ya da kırmızı 3 yeşil 3 sarı 3 siyah 3 şeklinde sıralayabilirsiniz. Diğer dizme şekli 12-13-1 şeklindedir. Bu dizilişte 1 son sayıdır, 1’den sonrasına taş konulmaz. Oyunda gösterge yapabilmek için ilk dağıtım esnasında ortaya açılan taşın diğer eşi size gelmiş olmalı ve taş çekmeden göstergeniz olduğunu göstermelisiniz.

Bir önceki yazımız olan Canlı Okey Oyna başlıklı makalemizde hakkında bilgiler verilmektedir.

Son Yazılar

esli-okey-180x110 Eşli Okey Oyna